0

Uw bestellingen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Handen drogen na het wassen

Beter met papier óf met handendrogers

Na het wassen van handen is het minstens net zo belangrijk om deze daarna ook goed en hygiënisch te kunnen drogen. Dat kan met handdoekpapier, handdoekrollen en met krachtige luchtdrogers. Maar wat is nu de beste keuze?
Dat is erg afhankelijk van de situatie waar de handen worden gewassen. Om te beginnen is het voor de gezondheid van werknemers van bedrijven en uw gasten erg belangrijk om goed en regelmatig de handen te kunnen wassen, nog meer in de winter wanneer er weer griep, corona en verkoudheidsvirussen rondgaan. En natuurlijk overal na alle toiletbezoek, op zorglocaties en de voedselbereiding en Foodindustrie. Daarbij is goed en hygiënisch afdrogen van de handen na het wassen bijna net zo belangrijk als het wassen zelf. Welke keuze het beste is hangt af van meerdere factoren, wel of geen afval, het geluidsniveau en wachttijd, aantal gebruikers, kosten en natuurlijk het gewenste niveau van hygiëne.
Wola biedt ze u allemaal aan en kan u hierbij helpen de juiste keuze te maken.

 

Gevouwen handdoekjes

In veel gevallen wordt er gekozen voor gevouwen handdoekjes, dit handdoekpapier kan namelijk overal en altijd wel worden gebruikt. En de vouwhanddoekautomaten zijn vaak niet zo groot en verkrijgbaar in vele uitvoeringen.
Het voordeel is dat de kosten relatief laag zijn en dat de dispensers gemakkelijk en steeds weer tussentijds bij te vullen zijn. Daardoor is dit ook een goede keuze voor regelmatig zeer intensief gebruikte toiletgroepen. U heeft hierbij echter wel papierafval. Het gebruik van gevouwen handdoekjes wordt gezien als de meest hygiënische manier om handen te drogen omdat er geen contact is met de dispenser of een gebruikt oppervlak, en de goed drogende en nog licht afboenende werking van het papier zorgt voor nog schonere handen. Wel is het belangrijk dat u kiest voor het juiste papieren handdoekje die sterk genoeg is en goed vocht opneemt en waarbij het volgende vel klaar hangt zoals ons Handdoekpapier Z-vouw cellulose 2-laags. Dat scheelt u in de rommel van losscheurende snippers, afval en in het gebruik.

 

Papieren handdoekrollen

Het gebruik van Papieren handdoekrollen heeft ook het voordeel dat het gebruik van papier om te drogen zeer goed en hygiënisch is en de kwaliteit van het papier is goed tot zeer goed. De gedoseerde afgifte van het handdoekpapier zorgt vaak voor een wat lager verbruik en dus ook wat minder papierafval. Papieren handdoekrollen worden per vel klaar gehangen in motion dispensers zoals onze Handdoekdispenser Euro Motion Tear & Go of bijvoorbeeld de Handdoekautomaat Sensor Mini Matic Tear & Go Quartz, hier zitten batterijen in voor de werking. Of je trekt er een vel papier uit met beide handen en scheurt het af zoals bij de  Handdoekautomaat Euro Matic Autocut, deze werken zonder batterijen en hebben altijd een knop aan de zijkant voor als de rol een keer vastloopt omdat hij niet goed afgescheurd is. Dit soort handdoekautomaten kunnen niet tussentijds worden bijgevuld.

 

Non woven Handdoekrol zonder afvalbak

Wilt u hygiënisch en goed de handen kunnen drogen zonder (rondslingerend) papierafval en afvalbak kiest u voor de Handdoek Non-wovenrol wit. Een sterke Non-woven handdoekrol, met een hoog opnamevermogen.
Dit is de mooiste en meest luxe manier om na het wassen de handen goed te kunnen drogen. En bij ons heeft u hiervoor geen contract nodig, u bestelt de rollen en betaalt alleen het verbruik. De gebruikte rol kan vervolgens gewoon bij het afval.  Waarbij u altijd een constante en de beste kwaliteit Handdoekrol geleverd krijgt. En geen al 300 keer gewassen en versleten, slecht absorberende linnen rol met alle onnodige was- en transportbewegingen van dien zoals bij linnen contractleveranciers.

 

Handendrogers

Tegenwoordig zijn er goede kwaliteit handendrogers in tegenstelling tot de heteluchtdrogers van vroeger, waar je handen niet van droogden en die daardoor zeer onhygiënisch in het gebruik waren. Zo zijn er nu bijvoorbeeld prima extra krachtige handendrogers, deze vangen echter geen water op waardoor er ook wat vocht op de grond komt. Beter zijn de hands in drogers die dat wel doen. Deze moeten echter wel heel goed en zeer regelmatig schoon worden gehouden! Om zo besmettingen vanuit het apparaat, waar vuil en vocht in komt en dit vervolgens deels de ruimte in blaast te voorkomen. Ook worden hierbij virusdeeltjes door de krachtige luchtstroom extra verspreid wanneer een besmet persoon de handendroger gebruikt.
Verder maken ze vrij veel geluid en hebben altijd wat wachttijd.
Daarom ook is er nu een nieuwe verbeterde variant verkrijgbaar: de Handendroger U-Flow, met een Hepa filter, een ionisator en een anti microbiële coating. De Handendroger U-flow is bovendien zo ontworpen dat je hier je handen echt contactloos in kan drogen en hem naar keuze kan inregelen.

 

Goed advies voor de juiste keuze

Wij willen u graag helpen om de juiste keuze voor uw situatie te maken. Het drogen van de handen met papier is in het gebruik altijd beter en hygiënischer dan met handendrogers maar in sommige situaties kan een droger een betere keuze zijn. Belangrijk is altijd dat de werknemers, bezoekers, leerlingen of gasten de handen goed kunnen drogen na het wassen. En het sanitair als fris, prettig en veilig ervaren. Dat draagt bij aan een hogere tevredenheid van uw gasten of werknemers.

Bel of mail ons gerust voor vragen of een advies op locatie.

 




Meer nieuws




Vraag een schoonmaakmachine demo aan

© Wola BV, 2024. Ontwikkeld door Custom Website